Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

Les obres previstes compten amb un pressupost  de 883.776,9 euros i un termini d’execució de dos anys
L’actuació forma part de les mesures impulsades per la Generalitat per a millorar les condicions de  seguretat de la xarxa ferroviària autonòmica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat els treballs per a ampliar i millorar el tancament de diferents trams en superfície de la xarxa de Metrovalencia. L’import d’esta actuació compta amb un pressupost de 883.776,9 euros i un termini estimat d’execució de dos anys, 2018 i 2019.

L’actuació prevista en la xarxa de Metrovalencia forma part de les mesures impulsades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en el conjunt de la xarxa ferroviària autonòmica.

La finalitat de les intervencions previstes és millorar la seguretat de determinats trams i complir adequadament amb les responsabilitats de FGV derivades de la legislació vigent, alhora que s’adapta progressivament a la nova legislació autonòmica en matèria de seguretat ferroviària.

Estos treballs permetran instal·lar més de 21,9 quilòmetres de tanca en diferents trams de la xarxa que inclouen zones urbanes, de doble via, amb possibilitat de trànsit de vianants o circulació de vehicles en paral·lel a la línia i punts de via única amb accessos d’ús rústic.

La xarxa de metro de València i la seua àrea metropolitana compta amb 137 quilòmetres de via, dels quals 26,5 quilòmetres són subterranis i més de 110 quilòmetres en superfície, sense incloure els 20 quilòmetres de xarxa tramviària. Actualment, compten amb protecció 70 quilòmetres de xarxa que disposen de distintes tipologies de tanca, per a evitar el lliure accés de les persones a les vies.

La intervenció plantejada contempla la instal·lació de diferents tipus de tancament segons la zona a protegir. Les actuacions previstes contemplen la neteja o desbrossament de la zona i posteriorment la instal·lació de tanca o proteccions, així com diferents treballs, en funció de la tipologia del tancament.

La distribució dels treballs contempla la instal·lació de 7.925 metres de tanca en la Línia 1 (Bétera_Villanueva de Castellón):; 4.125 metres en la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda); 8.395 metres en els trams comuns d’estes dos línies; i 1.500 metres en la Línia 3 que unix Rafelbunyol i Aeroport.

Junt amb esta actuació FGV, destina prop de 200.000 euros a la reparació de desperfectes urgents en els trams ja protegits com a conseqüència d’accions vandàliques, inclimencias metereológicas o circumstàncies imprevistes.