Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

La licitació d’esta actuació ascendix a 147.156,63 euros i un termini d’execució de tres mesos

  • S’instal·larà una nova línia de canceladoras per a facilitar la validació del títol als usuaris de la targeta portamonedes TuiN i els procedents de zones de superfície
  • Esta estació en un punt de transbord entre les línies 6 i 8 de tramvia i les línies de metro 5 i 7

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat, segons publica hui el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), les obres per a la instal·lació d’un nou tancament en la zona de transbord metro-tramvia de l’estació de Marítim-Serrería de Metrovalencia. El pressupost d’esta actuació ascendix a 147.560,90 euros, IVA no inclòs, i s’ha establit un termini d’execució de tres mesos.

Amb esta actuació s’ubicarà una nova línia de canceladoras en la zona d’intercanvi entre metro i tramvia que facilitarà la validació als usuaris de la nova targeta portamonedes TuiN de Metrovalencia.

La targeta TuiN va entrar en servici enguany i es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia i és necessari cancel·lar a l’entrada i eixida del metro i només en l’entrada en el tramvia. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta el saldo disponible en eixe moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes, amb el mateix preu d’un viatge amb bonometro.

Al seu torn, amb esta actuació en la zona de transbord també s’incrementa el nombre de validadores, a l’hora de facilitar les possibilitats de cancel·lar el seu títol, als viatgers que accedixen al metro o al tramvia en superfície.

Marítim-Serrería és, junt amb Entroncament, una de les estacions de Metrovalencia en la que es pot fer transbord del metro al tramvia. En estes instal·lacions confluïxen les línies 6 i 8 de tramvia i les línies 5 i 7 de metro. En 2014 1.038.469 viatgers van utilitzar esta parada.

Amb anterioritat a l’actuació prevista en Marítim-Serrería, FGV ja va procedir a delimitar la zona de transbord en l’estació d’Empalme, en la que connecten les línies 1 i 2 de metro i 4 de tramvia.