FGV instal·larà durant l'estiu desfibril·ladors en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d´Alacant

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La contractació de 64 equips s’ha realitzat per un import de 119.765 euros, IVA inclòs, per a un període de 3 anys
  • Es col·locaran en dependències amb una mitjana diària de 2.000 o més viatgers, a més d’en tallers i aules de formació

FGV instal·larà durant l’estiu desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de les xarxes de transport ferroviari de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

Amb aquest objectiu, ja ha adjudicat aquests equips, 56 per a València i 8 per a Alacant, per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinaran a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’aquests dispositius durant tres anys.

A més de les estacions, aquests desfibril·ladors semiautomàtics s’instal·laran en dependències pròpies d’FGV com els tallers de València, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

FGV s’adapta, d’aquesta forma, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana. La legislació estableix com a obligatòria l’existència d’aquests dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

D’aquesta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb aquests equips. Les de Xàtiva, Colón i Àngel Guimerà, a l’ésser les de major afluència d’usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret, tindrà un aparell.

En TRAM d’Alacant les estacions de Luceros, Mercado, Marq-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d’aquests dispositius. A més, els tallers Campello disposarà de dos desfibril·ladors.

L’empresa adjudicatària del concurs convocat per FGV haurà d’assumir les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegits.

Quant a la ubicació dels dispositius, s’instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i seran accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregrabada que li indica al reanimador que es retire abans de conducta a la descàrrega.