Repartiment de Màscares  en TRAM d'Alacant

Publicat
Arxivat com Notícies.

FGV ha instal·lat dispensadors d’hidrogel alcohòlic en les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb la finalitat d’afavorir les accions de prevenció davant l’expansió del coronavirus.

Aquesta iniciativa reforça la protecció de les persones usuàries i se suma al repartiment de màscares previst en les principals estacions per part de voluntariat de Protecció Civil i membres de les forces i cossos de seguretat, en el qual FGV mostra la seua total col·laboració

La decisió adoptada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat se suma com a col·laboració d’FGV a la iniciativa prevista pel Govern d’Espanya, de facilitar el repartiment de màscares entre els usuaris dels serveis de transport públic.

Recomanacions a les persones usuàries

Des de la declaració de l’estat d’alarma, FGV recomana a les persones usuàries evitar l’ús del transport públic, fent-lo únicament si és estrictament necessari. Així mateix, es recomana no utilitzar el transport públic si es pertany a un grup de risc, com el de persones majors o malalts crònics, entre altres, i no viatjar si s’ha sigut diagnosticat de coronavirus o es presenta símptomes compatibles amb la malaltia.

Una altra de les recomanacions assenyala que quan s’està situat en l’andana, a l’espera de l’arribada del tren o tramvia, es tractarà d’ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.

A l’interior de trens i tramvies, les persones viatgeres han de distribuir-se pels espais buits en tota la longitud de la unitat i mantindre la distància de seguretat amb altres persones usuàries i deixar lliure l’accés de maquinistes a les cabines.

També es recomana evitar, en la mesura que siga possible, asseure’s enfront d’un altre viatger o viatgera, no ocupar el corredor central per a permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, malgrat que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport.

Servei de transport previst

La Generalitat aplica des del dilluns 6 d’abril un nou calendari de servei en les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb la finalitat d’adaptar les circulacions a la demanda sobre aquests mitjans de transport i a la situació que provoca l’aplicació de l’estat d’alarma, decretat amb motiu de la crisi sanitària del coronavirus.

Aquesta nova reestructuració de serveis se suma a la que es venia aplicant des del passat 18 de març i s’ha realitzat amb la finalitat de continuar garantint que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes en hores punta sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions que deriven de l’aplicació de l’estat d’alarma.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) aplica aquesta modificació d’acord amb l’Ordre TMA/273/2020, de 23 de març, per la qual es dicten instruccions sobre reducció dels serveis de transport de viatgers, i en compliment de la Resolució de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat del 3 d’abril de 2020.

En Metrovalencia, les línies de metro funcionen de dilluns a dissabte, amb les freqüències de pas de circulacions de trens i tramvies establides per als dissabtes però únicament fins a les 16 hores aproximadament. A partir d’aqueixa hora les circulacions es redueixen un 50% fins a la finalització del servei, mantenint en els extrems de les línies les freqüències del servei del matí.

Aquesta reducció del servei a la meitat s’aplica durant tot el dia els diumenges i els dies festius previstos per FGV, el 10 i 13 abril.

En el tramvia, les Línies 4 (Mas del Rosari-Doctor Lluch) i 6 (Tossal del Rei-Marítim Serrería funciona d’aquesta mateixa manera però fins a les 15 hores, també de dilluns a dissabte. Els diumenges i festius s’aplica també aquesta reducció del 50% de les circulacions durant tot el dia. Al seu torn, està previst paralitzar temporalment el servei de la Línia 8 (Marítim Serrería-Marina Reial Joan Carles I), a partir del pròxim 9 d’abril.

A més, el servei nocturn previst els divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, segueix suspés.

En la xarxa del TRAM d’Alacant, segueix temporalment paralitzada la Línia 5 (Porta de la Mar-Pl. La Coruña) i se suma a aquesta situació la Línia 3 (Luceros-El Campello), de manera que la Línia 1 (Luceros-Benidorm) realitzarà parada en totes les estacions i baixadors del seu recorregut, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

La Línia 4 (Luceros-Pl. La Coruña) manté la seua freqüència de pas d’un tramvia cada 30 minuts. En la Línia 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) els tramvies circularan cada 15 minuts des de l’inici del servei fins a les 15 hores, i després cada 30 minuts, de dilluns a dissabte, mentre que els diumenges i els festius 10 i 13 d’abril la freqüència de pas serà durant tot el dia de 30 minuts. La Línia 9 (Benidorm-Dénia) manté el servei habitual tant en trens com en el servei alternatiu d’autobús.