Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • La senyalització amb vinils a l’entrada dels elevadors pretén conscienciar els usuaris sobre la preferència de la seua utilització
  • La iniciativa s’emmarca dins de les mesures incloses en el Pla d’Accessibilitat Universal de l’empresa pública

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat una campanya de conscienciació entre els usuaris de Metrovalencia i TRAM d’Alacant perquè es respecte i fomente la prioritat d’ús dels ascensors en favor de les persones amb problemes de mobilitat.

Per a això, s’ha instal·lat en els accessos dels 84 ascensors de Metrovalencia uns vinils blaus per mitjà dels que es pretén que, a més de considerar-se com a destinataris prioritaris dels ascensors a les persones en cadires de rodes, se cedisca també el seu ús a les dones embarassades, persones majors, amb crosses o lesions que afecten la seua mobilitat, amb xiquets menuts o amb carrets infantils, així com clients amb maletes o carros, tant en el desplaçament cap als vestíbuls i andanes com per a l’eixida a la via pública. També s’inclouen en la campanya els ascensors del TRAM d’Alacant.

La utilització pels clients sense problemes de mobilitat d’altres elements existents en les estacions, com les escales mecàniques o escales fixes, permet que les persones amb estes dificultats puguen utilitzar els ascensors sense cues ni esperes, facilitant la seua accessibilitat al servici públic de transport ferroviari.

Esta iniciativa forma part de les accions que desenrotlla el Pla d’Accessibilitat Universal de FGV previst per al període 2017-2023, com una de les mesures impulsades per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a millorar el servici de transport que es presta des de l’empresa pública a tots els clients, independentment de les seues capacitats físiques, sensorials o cognitives, que permeten la màxima autonomia de moviment i comoditat.

L’elaboració del document ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV, per a oferir un transport públic basat en criteris d’igualtat, dignitat, màxima autonomia, comoditat i seguretat.

Esta actuació se suma a la recent substitució de la senyalització de seients reservats per a persones de mobilitat reduïda instal·lats en Metrovalencia amb motiu del 30é aniversari de l’empresa pública, per una nova gràfica creada per la dissenyadora, arquitecta i il·lustradora Virginia Lorente Alegre.

En total, s’estan instal·lant 532 vinils de distintes grandàries, 432 en les unitats de metro i 100 en les de tramvia, per a recordar als usuaris d’estos servicis de transport públic que les persones majors, dones embarassades o amb xiquets menuts i les persones de mobilitat reduïda, tenen prioritat en l’ús dels seients dels trens i tramvies, i compten amb places reservades.

A més, la senyalètica per a seients reservats s’ha reforçat amb la col·locació dels vinils blaus de prioritat total per a estos col·lectius, que s’instal·len en totes les unitats en les zones assignades per a ells.

Metrovalencia també ha iniciat la diferenciació dels seients reservats. Les places s’identifiquen pel seu color blau i han començat a instal·lar-se en les unitats que presten servici en les línies de metro i tramvia de Metrovalencia, Posteriorment, es col·locaran en les unitats del Tram´d’Alacant.