Depósito de Benidorm de FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • L’empresa invertirà 1,9 milions d’euros en una instal·lació en què es podran estacionar les unitats, realitzar revisions ràpides i resoldre incidències
  • Amb 2.224 m2, disposarà d’una via més, trapa, passarel·la, netejador de bogis, instal·lació pneumàtica i compresora, nou depòsit i assortidor gasoil

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat, les obres per a la construcció i adequació d’un depòsit per al material mòbil de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia).

Les unitats que tindran cabuda en la instal·lació són les dièsel de la sèrie 2.500, que en l’actualitat presten servici en la L9, i les de la sèrie 5.000, les duals electrodiésel, que ho faran en un futur quan es finalitze la renovació de vies que s’està executant actualment.

A més, existirà la possibilitat que alguns dels tren-TRAM de la sèrie 4.100 que realitzen els trajectes de la Línia 1 entre Luceros i Benidorm puguen també estacionar o ser revisats si es considera oportú per motius d’operativitat.

Amb una inversió de 1,9 milions d’euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de prop d’any i mig, esta actuació està inclosa en el projecte de remodelació de les andanes i millora de l’accessibilitat de les estacions i baixadors de la L9 dins del Pla de Modernització de la dita línia.

Esta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançades per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Característiques del depòsit

Amb una superfície de 2.224,8 metres quadrats, acollirà l’estacionament de trens a cobert, es podran realitzar revisions ràpides de les unitats amb la possibilitat de realitzar reparacions o resoldre incidències sense necessitat que les unitats hagen de desplaçar-se fins a Tallers Campello.

Per a això, el depòsit estarà equipat amb trapa, passarel·la, netejador de bogis, instal·lació pneumàtica i compresora, nou depòsit i assortidor gasoil, etcètera, a banda que comptarà amb una via més.

Un avantatge addicional és la possibilitat de realitzar manteniments a Benidorm d’unitats que presten servici en la Línia 9 en el cas que hi haja una afecció extraordinària al servici o talls de via per obres, a més de poder disposar d’un major espai per a estacionament de trens que en l’actualitat.

Al tractar-se d’una obra nova, està prevista l’adequació d’espais per a vestuaris, despatxos i sala polivalent o de formació.