Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies TRAM.

  • El pressupost d’esta actuació ascendix a 15,1 milions d’euros, IVA inclòs
  • Els treballs previstos afecten uns sis quilòmetres de via i permeten avançar en la modernització d’esta línia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres de renovació de via i condicionament d’infraestructura de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) en el tram entre les estacions de Teulada i Gata de Gorgos.

El projecte constructiu adjudicat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la mercantil Rover Rail, S.A. compta amb un pressupost de 15.137.130,34 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 12 mesos. Este tram compta amb uns sis quilòmetres de recorregut.

Esta actuació se suma a les obres que FGV executa en el tram entre Gata de Gorgos i Dénia, amb una inversió de 14,5 milions d’euros i un període d’intervenció inicial de 11,5 mesos.

La renovació de via d’estos trams permetrà completar els treballs de renovació previstos en el conjunt de la Línia 9 que unix Benidorm i Dénia. El passat 31 de juliol es va obrir a la circulació ferroviària el tram que unix Calp-Teulada, una vegada completats els treballs de renovació de via i de rehabilitació dels ponts de Ferrandet i Quisi.

Esta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través de FGV, en esta línia i que tenen com a objectiu mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servici amb uns estàndards semblants a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Igual que la resta d’obres que s’executen en esta Línia 9, este projecte és susceptible de ser cofinançat per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

Renovació de via

Estes actuacions permeten millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i comunicacions.

Amb esta actuació es pretén aconseguir una renovació i modernització integral d’este tram de la Línia 9, igual que entre Gata de Gorgos i Dénia. L’estat d’una bona part de la infraestructura d’este tram, sobretot terraplens, drenatge i els talussos requerixen actuacions de consolidació dels mateixos. Així mateix, la superestructura de via necessita d’una renovació de carril, roïna i balast.

De manera paral·lela a estes actuacions, FGV ja ha adjudicat l’adquisició del subministrament de roïnes i carrils per a la renovació d’estos dos trams. L’empresa pública ha fet efectiva així la compra de 19.000 roïnes d’ample mètric monobloc de formigó per import de 1.643.785 euros, IVA inclòs, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari, amb un cost de 1.443.572,77 euros, també amb l’esmentat impost inclòs.