Publicat
Arxivat com Notícies, Oci i cultura.

Del 22 de desembre fins al 6 de gener es mostren fotografies, vestimentes i objectes referents a l’arribada del ferrocarril al municipi

Hui i el dia 29 es duran a terme distintes conferències sobre la història i les repercussions econòmiques i socials de l’esdeveniment

El director-gerent, Pablo Cotino, ha entregat a l’alcalde, Jaime Lloret, una placa commemorativa

El director-gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pablo Cotino, ha inaugurat hui, junt amb l’alcalde de La Vila Joiosa, Jaime Lloret Lloret, l’exposició “El centenari del Trenet a La Vila Joiosa”, amb la que l’empresa pública de transports continua amb els actes programats amb motiu del centenari del Trenet de la Marina. Les dites activitats es van iniciar al novembre a Altea i ara continuen en La Vila Joiosa, per a seguir en els pròxims mesos desenrotllant-se en altres municipis pels quals passa la línia Alacant- Dénia. En concret, la pròxima serà a Calp a partir de gener.

Cotino ha destacat que, amb aquesta mostra, que estarà oberta al públic fins al 6 de gener, “recordem la història d’una línia centenària que, en l’actualitat, gestiona FGV i el futur de la qual està garantit amb les inversions que ja s’estan realitzant en la Línia 9 que sumaran 43 milions d’euros fins al 2020”.

El director-gerent ha fet entrega d’una placa commemorativa del centenari de l’arribada del ferrocarril a La Vila a l’alcalde de la localitat. Posteriorment, han realitzant una visita per l’exposició, admirant i comentant les distintes Fotografies, vestimentes i objectes de la mostra, aportats per l’Ajuntament, particulars i del material exposat en la mostra recentment conclosa a Altea.

Conferències els dies 22 i 29 de desembre

Dins de la programació pels actes del centenari, a més de l’exposició, se celebraran distintes conferències. En aquest sentit, hui, a les 20 hores, el director de Vila Museu, Antonio Espinosa, i el responsable de l’Arxiu Històric de La Vila joiosa, Albert Alcaraz, dissertaran sobre “La Vila, abans i després de l’arrivada del Trenet”. Així mateix, l’historiador i escriptor, Joan Vicent Martín Devesa farà el propi sobre “Els repercusions econòmiques i socials del Trenet”, mentres que el cap d’estació d’Altea del 1990 al 2013, Vicent Serrat Conejero, parlarà sobre “El personal i la senyalització ferroviària en el Trenet”.

El dia 29 de desembre, també a les 20 hores, el professor del Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant, José Marcos Ortega, comptarà la “Història i evolució de l’explotació del Trenet de la Marina”, i el president de l’Associació d’Estudis de la Marina Baixa.Agustí Galiana, conclourà el cicle de conferències amb la xarrada titulada “Importància de la geografia de la Marina Baixa en la construcció del Tren Alacant-Dénia.