Unitat de tren de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • L’objectiu és afrontar oportunitats de negoci de projecció estatal i internacional de gran envergadura
  • FGV participa en projectes ferroviaris en Santos (Brasil), Abu Dhabi (Emirats Àrabs), Rosario (Argentina) i Bogotà (Colòmbia)

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i  Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han firmat un conveni de col•laboració amb l’objectiu d’afrontar oportunitats de negoci de projecció estatal i internacional de gran envergadura. L’acord de col•laboració firmat per Pablo Cotino, director gerent de FGV, i Enric Ticó, president de FGC, part amb una duració de dos anys i permetrà expandir internacionalment les dos companyies.

Les dos empreses públiques dedicades a l’explotació de línies ferroviàries exposen amb este conveni la seua voluntat de col•laborar i participar en la comercialització i execució dels diferents projectes, tant en solitari com amb altres possibles operadors.

Els projectes que comprén esta iniciativa inclouen camps com el del disseny funcional de les superestructures d’explotació, dels sistemes de transport o dels sistemes de gestió de l’explotació i operació, la posada en funcionament de l’explotació, el disseny de tallers i instal•lacions de manteniment, la formació de tècnics de manteniment i maquinistes, i l’homologació de conductors, entre altres.

Col•laboració de FGV en altres projectes internacionals

Des de FGV, i gràcies a l’experiència acumulada des de fa més de 25 anys en la gestió de línies urbanes i interurbanes ferroviàries, es col•labora també junt amb altres empreses en projectes de gestió i implantació de nous servicis de transport ferroviari en Santos (Brasil), Abu Dhabi (Emirats Àrabs), Rosario (Argentina) i Bogotà (Colòmbia), activitat que suposa uns ingressos addicionals a la labor pròpia de l’empresa.

FGV està en condicions de participar en la planificació dels elements que integren el sistema de circulació de la futura xarxa i la seua disposició operativa, la selecció del material mòbil segons les necessitats i característiques del traçat i la demanda, així com la preparació del personal que participarà en l’explotació. Una vegada l’explotació està en servici, l’empresa també està en disposició de garantir el funcionament correcte de la nova xarxa en totes aquelles qüestions que possibiliten oferir un servici de qualitat al client.

Altres acords de col•laboració de FGC

Amb la firma d’este conveni, FGC fa un pas més en el seu projecte d’expansió internacional. En els últims anys, FGC Internacional ha intensificat la seua activitat en països com Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col•laborant amb institucions internacionals per a impulsar projectes constructius, de gestió de l’operació del sistema ferroviari, i amb millores en l’àmbit tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat.