Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Les obres han comptat amb un pressupost de 71.844,39 euros, IVA inclòs
  • Els treballs suposen una important millora de les condicions d’accessibilitat i de la seguretat dels usuaris

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha conclòs les obres de millora de seguretat i accessibilitat dels passos a nivell i de vianants en l’estació de Carlet de la Línia 1 de Metrovalencia. El pressupost d’esta actuació ascendix a 71.844,39 euros IVA inclòs i suposa una important millora de les condicions d’accessibilitat i de la seguretat dels usuaris en esta població de la Ribera.

Els treballs a realitzar en el pas entre andanes, s’han concretat en la modificació dels dos refugis existents, adaptant-los a la normativa d’accessibilitat, disposant d’elements frontals i laterals per al guiat de la trajectòria de l’encreuament de vies. Sobre ells, s’han muntat les corresponents senyalitzacions acusticolluminoses de pas a nivell de vianants.

A més, s’han efectuat les relacions necessàries amb l’enclavatge de l’estació de Carlet per a un funcionament completament segur i automàtic. Addicionalment, s’ha previst el condicionament dels tancaments associats al pas a fi d’aconseguir, d’una banda, evitar un accés inadequat per la caixa de via als vianants i, d’un altre, obtindre una millora en la visibilitat del maquinista respecte de l’accés costat edifici per mitjà de la substitució del tanca existent per un altre més diàfan.

En el pas a nivell, a causa de les limitacions d’accessibilitat de l’actual pas de vianants, motivades per l’escassa amplària de les voreres que en ell confluïxen, s’ha instal•lat un nou pas de vianants que connecta les voreres oposades, més àmplies, i que permeten el compliment dels requisits d’accessibilitat.

S’ha dotat a la infraestructura de dos refugis, compostos per baranes metàl•liques galvanitzades i pintades, que disposen d’elements frontals i laterals per al guiat de la trajectòria de l’encreuament de vies. Així mateix, s’han muntat les corresponents senyalitzacions acusticolluminoses.

A fi de condicionar adequadament el ferm, s’ha incorporat una plataforma completa de formigó en la nova zona de pas de vianants definida i es completat la vorera i el paviment asfàltic.