Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • El contracte, per a 2019 i 2020, inclou la seguretat, tant de Metrovalencia com del TRAM d’Alacant
  • S’atendran a les circulacions habituals, als servicis especials i a les situacions imprevistes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la contractació de la prestació del servici de vigilància i protecció a clients, agents, instal·lacions i material mòbil de la xarxa de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, segons publica hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La setmana passada, el ple del Consell va autoritzar a l’empresa pública a realitzar la inversió necessària, l’import inicial de la qual és de quasi 15 milions d’euros, en concret 14.945.525,71 euros, IVA inclòs, amb la possibilitat de dos pròrrogues anuals, sent el valor global estimat del contracte si estes es feren efectives de 29.872.052,18 euros, també IVA inclòs.

El contracte tindrà una vigència de dos anys i està previst que entre en vigor l’1 de gener de 2019 i finalitze el 31 de desembre de 2020, cabent l’esmentada possibilitat de pròrroga per als anys 2021 i 2022.

Els servicis a realitzar inclosos en este contracte afecten tres tipus d’actuacions diferents: programat ordinari i que està en funció de l’horari de circulació de trens i tramvies; no programat i previst i que es relaciona amb els servicis que es presten en moments com a Falles, Fogueres de Sant Joan, esdeveniments esportius o culturals i que suposen un reforç i increment dels servicis habituals; i servicis no programats i no previstos i que afecten necessitats abans situacions imprevistes com poden ser avaries, emergències o vagues i que precisen d’una major dotació.

El contracte està dividit en quatre lots. El primer, pressupostat en 2,9 milions d’euros, és per al TRAM d’Alacant. El segon, també de 2,9 milions d’euros, és del Lloc de Comandament de València i la seguretat en els tallers de Metrovalencia. El tercer, amb una dotació de 5,6 milions d’euros, és per al metro de València. El quart, de 3,2 milions d’euros, és per al tramvia de València.

La present licitació es proposa basant-se en els principis establits en la Llei 1/2013, de 21 de maig, de la Generalitat, de Mesures de Reestructuració i Racionalització del Sector Públic Empresarial i Fundacional de la Generalitat, com són la legalitat, estabilitat pressupostària, transparència, eficàcia, eficiència, economia i servici a l’interés general.