Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Els projectes inclosos estan centrats en àrees com la digitalització del manteniment de trens, la relació amb les persones usuàries i l’optimització del consum d’energia
  • Aquesta actuació compta amb un pressupost de 1,5 milions d’euros i és finançada per la Unió Europea

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el desenvolupament del seu pla de transformació digital que té una duració de cinc anys i un pressupost de 1,5 milions d’euros, finançats per la Unió Europea.

FGV ha adjudicat a l’empresa Sopra Steria aquest projecte perquè assumisca la labor de consultoria que culminarà amb l’elaboració d’un pla de transformació digital de l’empresa, davant l’auge i desenvolupament de noves tecnologies i la digitalització de processos.

Aquest projecte serà desenvolupat en diferents fases, que parteixen de la identificació d’objectius concrets i establir així les línies d’actuació per a assentar les bases de la transformació, gestionar i fer seguiment de les iniciatives de digitalització plantejades.

El pla contempla també la gestió del canvi i plans de formació, comunicació interna i divulgació dels avanços; anàlisi de tendències; i coordinació de projectes.

Aquest procés, que servirà per a modernitzar els sistemes de treball d’FGV, comprén aspectes concrets com la digitalització del manteniment de trens, optimitzant el temps de resposta i reduint el nombre d’incidències.

Al seu torn s’establiran les bases per a crear una plataforma d’administració electrònica i relació amb les persones usuàries, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la compra de bitllets, millorant la usabilitat i interactivitat de les plataformes, així com la comunicació a través de nous canals per a la informació sobre horaris i recorreguts, entre altres qüestions.

En matèria d’energia es plantejaran iniciatives orientades cap a una millora de la sostenibilitat del funcionament de l’empresa per a reduir l’impacte ambiental del servei de mobilitat mobilitat que FGV presta a València i Alacant.

L’empresa adjudicatària del projecte, Sopra Steria, és líder europeu en consultoria, serveis digitals i desenvolupament de programari i ofereix solucions integrals per a fer que les grans empreses i organitzacions siguen més competitives en aplicar tecnologies innovadores.