Contracte FGV - Gas Natural

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Amb el nou contracte s’aconseguix un estalvi d’un 5,61 per cent respecte a l’exercici anterior, equivalent a 632.586 euros
  • El consum previst per a este període en les explotacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant ascendix a 95.315.078 kilowatios-hora

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Gas Natural Fenosa han firmat la pròrroga del contracte de subministrament d’energia elèctrica de les xarxes de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant, per un període d’un any, que comprén des d’octubre d’enguany a octubre del 2016,  i un pressupost de 10.652.511 euros.

Este contracte s’ha licitat com a part de l’acord marc de subministrament d’energia elèctrica en els punts de consum de l’Administració de la Generalitat, les seues entitats autònomes i Ens del Sector Públic Empresarial i Fundacional de la Generalitat.

Respecte al contracte anterior i contemplant els mateixos objectius de servici, este nou acord suposa un estalvi d’un 5,61 per cent, equivalent a 632.586 euros.

El contracte firmat pel director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, i el director territorial de Gas Natural Fenosa a la Comunitat Valenciana, Iñigo Iza, contempla el subministrament d’energia per a l’any que ve en alta i baixa de totes les instal•lacions dels servicis de FGV a València i Alacant.

El consum previst per a l’any que ve és de 95.315.078 kilowatios-hora i permetrà donar servici als més de 200 Quilòmetres de xarxa electrificada de València i Alacant, els trens, tramvies i estacions, així com altres instal•lacions elèctriques com a escales automàtiques, ascensors o passos a nivell.

Metrovalencia compta amb 156 quilòmetres de xarxa, distribuïts en nou línies, amb 137 estacions, 35 en subterrani i 102 en superfície, i que oferixen servici a 37 municipis En 2014, Metrovalencia va desplaçar més de 60 milions de viatgers i els seus trens i tramvies van recórrer 7.219.681 quilòmetres.

La xarxa del TRAM d’Alacant aconseguix els 129 quilòmetres en les seues cinc línies de tramvia, tren-TRAM i tren convencional, dels que 50,8 quilòmetres, corresponents a la Línia 9, no estan electrificats. Compta amb 71 parades, tres d’elles subterrànies i comunica 13 municipis: Alacant, Sant Vicent del Raspeig, El Campello, La Vila Joiosa, Finestrat, Benidorm, Alfas del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia.  En 2014, TRAM d’Alacant va desplaçar a més de 10 milions de viatgers i els seus trens i tramvies van recórrer 2.963.476 quilòmetres.