Estación de Alginet de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu.

  • El conseller Arcadi España ha recordat que la inversió supera els 200.000 euros i que l’actuació integra l’estació en el municipi
  • Juntament amb la consolidació de les estructures es millorarà l’accessibilitat de l’edifici i les condicions exteriors i de l’interior

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que la rehabilitació de l’edifici de l’estació d’Alginet de Metrovalencia “estarà finalitzada el mes vinent de setembre”, després de sis mesos d’intensos treballs.

Aquestes declaracions les ha efectuades durant la visita que ha realitzat a la instal·lació de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en el municipi, acompanyat per la directora gerent de l’empresa pública, Anaïs Menguzzato, i l’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany.

Arcadi España ha assegurat que “l’estació d’Alginet és històrica, té més de 100 anys d’antiguitat, i està tancada des de fa tres, Ara, la Generalitat i FGV invertiran més de 200.000 euros per a endreçar-la, millorar-la i integrar les taquilles dins de la pròpia estació, al mateix temps que la instal·lació s’integra en tot el nucli urbà”.

El conseller, qui ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament en una “actuació molt demandada”, ha afegit que serà una “realitat al setembre, quan Alginet tindrà l’estació que mereix integrada en el nucli urbà”.

La Generalitat, a través de FGV, invertirà 217.834 euros, IVA inclòs, a rehabilitar l’edifici de l’estació d’Alginet de Metrovalencia, afectat per un episodi de pluges que va provocar el despreniment de part del sostre d’aquest edifici.

Amb la finalitat d’iniciar les actuacions necessàries, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va adjudicar l’execució de les obres de rehabilitació a L’Ullal Park Red Ferroviaria SL. Aquesta actuació comprén el canvi de coberta, rehabilitació i posada en servei de l’edifici, que en l’actualitat roman tancat al públic.

FGV ha planificat aquest projecte de rehabilitació amb l’objectiu de tornar obrir al públic aquestes instal·lacions amb total seguretat per a les persones usuàries. Els treballs previstos permetran reparar la degradació i esgotament de les estructures de fusta de la coberta per a garantir la seua estabilitat.

Al seu torn, l’empresa pública també ha incorporat en el projecte una sèrie d’intervencions que permetran millorar l’accessibilitat a l’edifici i a l’entorn urbà del municipi; la sostenibilitat de l’edificació i el caràcter de l’edifici original; i la reorganització interna i conformació d’un local sense ús específic que podrà gestionar-se de manera independent a l’estació.

L’estació d’Alginet està integrada en la Línia 1 (Bétera-Villanueva de Castellón). En 2020 va ser la segona estació de la comarca de la Ribera amb més persones usuàries, amb 52.374, número ostensiblement menor al de 2019 quan, sense pandèmia, es van registrar 96.329 viatgers i viatgeres.

L’edifici original, datat en 1895 i realitzat per l’enginyer Juan Pérez San Millán, ha tingut alteracions importants al llarg dels anys, entra les que es troben l’elevació dels nivells d’andanes, obertura de nous buits, ampliacions i canvis de fusteries.