Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • Els nous conjunts de rodes, eixos i elements de suspensió i guiat substituiran als actuals mentres es realitza la revisió de vida mitjana
  • El pressupost inicial de 6 milions d’euros, IVA inclòs, garantirà la disponibilitat de totes les unitats mentres estiguen en reparació en tallers

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació per a l’adquisició d’un equip de deu bogis motor i remolc d’unitats de la sèrie 4.300 de Metrovalencia per valor de 6.030.281,41 euros, IVA inclòs. Esta actuació és complementària i necessària per a agilitzar el manteniment de bogis i la revisió de vida mitjana dels mateixos que està prevista realitzar en el dit material mòbil.

En este sentit, cal recordar que FGV també ha licitat l’adquisició de les peces necessàries i els kits de reposats per al manteniment dels bogis de les primeres 30 unitats de la sèrie 4.300, les corresponents a les Línies 1 i 2 de Metrovalencia, per valor de 12.834.111 euros, IVA inclòs.

Este nou equip de bogis s’utilitzarà per a retirar els que estan en circulació, que han de ser revisats, i poder així les unitats seguir desplaçant-se normalment, atés que, si no es produïx esta substitució, els trens haurien d’estar parats en tallers fins que finalitze la seua revisió. Per tant, esta actuació garantix la disponibilitat dels combois per a rodar per la xarxa en tot moment.

La intervenció de manteniment de vida mitjana en els bogis motors i remolcs de les unitats que van començar a arribar als tallers de Metrovalencia a finals de 2006 és fonamental per a l’òptima circulació dels trens i perquè estos aconseguixen els 30 anys i els tres milions de quilòmetres de mitja per als que han sigut dissenyats.

Els bogis són el conjunt de rodes, eixos i elements de suspensió i guiat que es munten davall de les caixes dels cotxes per a permetre la seua circulació per la via. Cada cotxe té instal·lats dos bogis, per la qual cosa les unitats de quatre cotxes porten 8 bogis i les de cinc cotxes porten deu. En el cas dels metros de les Línies 1 i 2 tots els combois són de quatre cotxes.

Per al manteniment dels bogis cal desmuntar-los completament, per a revisar en detall cada un dels elements que els componen (rodaments, suspensions…) i reemplaçar tots els components que ho requerisquen segons pla de manteniment establit.

Metrovalencia disposa en l’actualitat de 62 unitats de metro, de les quals 42 són de quatre cotxes i 20 són de cinc cotxes. Les Línies 1 i 2 compten amb 30 unitats de quatre cotxes en els tallers de València Sud, mentres que les Línies 3, 5, 7 i 9 posseïxen 32 unitats, 12 de quatre cotxes i 20 de cinc cotxes, en els tallers Machado.