Desfibriladores en Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’empresa col·loca 56 dispostivos en la xarxa de València i 8 en la d’Alacant que estaran operatius a final de mes
  • Els cursos de formació, en el que formen part 216 persones, conclouran la setmana que ve

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat la instal·lació de desfibril·ladors semiautomàtics en les principals estacions de Metrovalencia. La setmana que ve començaran els mateixos treballs en TRAM’ d’Alacant, a fi de que per a finals de mes estiguen operatius en ambdós xarxes.

Amb este objectiu, l’empresa pública va adjudicar 56 dispositius per a València i 8 per a Alacant, per un import de 119.765,60 euros, IVA inclòs, que es destinen a l’arrendament, instal·lació i manteniment d’estos mecanismes durant tres anys.

A més de les estacions, estos desfibril·ladors semiautomàtics s’instal·len en dependències pròpies de FGV, com els tallers de València, Machado, Tarongers i El Campello a Alacant, així com en aules de formació.

Els cursos de formació per al personal de FGV i vigilants de seguretat, en el que participen 216 persones (136 en València i 80 a Alacant), conclouran la setmana que ve. En els mateixos s’ensenya la tècnica i l’ús del dispositiu.

FGV s’adapta, d’esta manera, al decret 159/2017 del Consell, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors fora de l’àmbit sanitari en la Comunitat Valenciana. La legislació establix com obligatòria l’existència d’estos dispositius en les estacions de metro i tramvia amb una afluència mitjana diària igual o superior a les 2.000 persones.

Estacions amb dispositiu

D’esta manera, 47 estacions de Metrovalencia comptaran amb estos equips. Les de Xàtiva, Colón i Ángel Guimerà, al ser les de major afluència d’usuaris, disposaran de dos desfibril·ladors, igual que els tallers de València Sud, Machado i Tarongers. Per la seua banda, les aules de formació de l’antiga estació de Palmaret, tindrà un aparell.

En el TRAM d’Alacant les estacions de Luceros Mercado, Marq-Castillo, El Campello i Benidorm també comptaran amb un d’estos dispositius. A més, els tallers d’El Campello disposarà de dos desfibril·ladors.

L’empresa adjudicatària assumix les tasques de manteniment dels equips desfibril·ladors, reposar-los en menys de 48 hores en cas d’avaria o acte vandàlic i impartir cursos de formació als seus empleats per al seu maneig, així com senyalitzar les instal·lacions com a espais cardioprotegidos.

Quant a la ubicació dels dispositius, s’instal·laran dins de cabines estanques metàl·liques dotades de sistemes d’alarma. En el cas de les estacions subterrànies, es col·locaran en zones visibles, a una altura de 1,50 metres i seran accessibles.

FGV ha optat per instal·lar desfibril·ladors semiautomàtics, recomanats per la Societat Estatal de Reanimació Cardiopulmonar, ja que compten amb una locució pregravada que li indica al reanimador que es retire abans de procedir a la descàrrega.