Publicat
Arxivat com Corporativo, Notícies, RSC.

  • La consellera María José Salvador, ha presentat esta iniciativa acompanyada per la gerenta de Lambda Marina Valiente

  • Les estacions i trens de Metrovalencia es sumen a la campanya promoguda front la LGTBfobia i “Per un món lliure per ser com som”

  • El pròxim 24 de juny es celebren els actes commemoratius previstos i s’anima als participants a acudir en transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals, col·laboren per primera vegada en la difusió de la campanya de conscienciació que es llança des d’esta associació amb motiu del Dia de l’Orgull que es celebrarà en València el pròxim dia 24 de juny.

La consellera´d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha presentat esta iniciativa acompanyada per la gerenta de Lambda, Marina Valenta, i el coordinador del grup trans i vocal legislatiu, Alec Casanova. L’acte s’ha desenrotllat en l’estació de Colón, amb assistència del nou director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordà, i el director de Metrovalencia, José Ferri.

Les estacions i trens de Metrovalencia, així com les seues xarxes socials, acullen i divulguen els missatges de conscienciació llançats per Lambda contra la LGTBfobia i a favor de la igualtat, que es plasma en la campanya “Per un món lliure per ser com som!”.

Des del col·lectiu Lambda s’anima a totes les persones que vagen a participar en els actes previstos el dia 24 de juny en València que utilitzen la xarxa de Metrovalencia en els seus desplaçaments, ja que poden accedir des de les estacions de Colón, Xàtiva o Plaça’ d’Espanya a la manifestació prevista a les 19:30 hores des de Porta del Mar, i a la festa que tindrà lloc, posteriorment, en la plaça de l’Ajuntament.

Lambda és una asociación privada sense ànim de lucre que es va constituir el 25 de setembre de 1986 motivada “per la situació de discriminació legal i marginació social que patíem les persones lesbianes, homosexuals, bisexuals i transsexuals”.

Enguany se commemoren els 40 anys de la primera manifestació de l’Orgull en l’Estat espanyol, que va tindre lloc a Barcelona, ​​quan la Llei de Perillositat i Rehabilitació Social, així com diferents articles dels Codis Penal, Civil i Militar, l’Església i gran part de la societat del franquisme, discriminaven la diversitat sexual, de gènere i familiar.

Les reivindicacions d’estos col·lectius pretenen aconseguir la plena igualtat i el fi de tots els tipus de violència LGTBfóbica. Des de Lambda s’explica que “exigim llibertat, igualtat, justícia, respecte, democràcia. No som caricatures, no som acudits, no som simples “opinables” i no som lobbys de pressió. Som persones, som iguals en la nostra diversitat, volem ser lliures per a tot”.