Domingos gratis Metrovalencia julio agosto 2022

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • La consellera Rebeca Torró destaca la importància que la mesura es vaja a prolongar durant el mes d’agost
  • Metrovalencia va mobilitzar en els 14 diumenges a 1.668.949 persones usuàries y TRAM d’ Alacant a 497.590

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha beneficiat la mobilitat de 2.166.539 persones usuàries en permetre viatjar gratis els diumenges durant els mesos de maig, juny i juliol en Metrovalencia y TRAM d’Alacant.

Aquesta iniciativa que permet viatjar “els diumenges gratis” s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva, com va avançar el president Ximo Puig en Les Corts, qui aquest cap de setmana ha anunciat que la mesura es prolonga durant el mes d’agost.

Així mateix, amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat també vol fomentar l’ús del transport públic, contribuir a la descongestió de les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que aquesta mesura s’emmarca en la “indubtable aposta de la Generalitat per la mobilitat sostenible i per a ajudar a pal·liar els efectes de la inflació en les famílies valencianes”.

Torró ha afegit que el “èxit indubtable” dels serveis gratuïts en diumenge de Metrovalencia y TRAM d’Alacant es basa en el fet que són una opció molt accessible per a gaudir del diumenge i acostar-se a les nombroses platges o llocs d’interés al fet que els que arriben aquests serveis de transport, sempre respectant les normes actuals que estableixen l’ús obligatori de màscara a l’interior de les unitats”.

Per a la consellera, “l’anunci del president de la Generaliltat, Ximo Puig, que aquesta mesura es prolongue en el temps durant el mes d’agost, el mes de vacances per excel·lència, és una molt bona notícia perquè incrementarà l’ús del transport públic autonòmic i ajudarà les famílies valencianes a desplaçar-se sense cap cost”.

Dades per províncies

En Metrovalencia, els catorze diumenges de maig, juny i juliol han afavorit a 1.668.949 persones usuàries, 570.065 en els cinc de maig, 518.636 en els quatre de juny i 580.248 en els cinc de juliol. El diumenge de major mobilitat va ser el 12 de juny, amb 139.879 viatgers i viatgeres, seguit del 5 de juny, amb 128.198 i el 19 de juny, amb 126.373 passatgers i passatgeres.

En el TRAM d’Alacant, s’han beneficiat durant els tres mesos 497.590 persones usuàries, 157.108 en el primer mes, 146.032 en el segon i 194.450 en el tercer. El diumenge de major nombre de desplaçaments va ser el 26 de juny, amb 47.224 usuaris i usuàries, seguit del 31 de juliol, amb 41.647 i el 10 de juliol, amb 41.060 passatgers i passatgeres.

Aquesta mesura ve a completar les que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) han dut a terme en el transport metropolità de València, on les tarifes s’han reduït fins a un 50% i s’ha fet realitat la integració tarifària gràcies a la targeta SUMA.

Igualment, s’ha produït una reducció de preus de fins al 50% en el TRAM d’Alacant amb la recent entrada en vigor de la simplificació de zones.

A més, el president de la Generalitat ha anunciat també que, a partir de l’1 de setembre, es produirà un descompte addicional del 30% en el transport públic fins a final d’any.