Publicat
Arxivat com Corporativo, Notícies, Notícies TRAM.

  • Las 19.000 noves travesses i els 30.600 metres de carril s’utilitzaran en els trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia
  • El material una vegada fabricat i entregat permetrà substituir la infraestructura ferroviària actual

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat l’adquisició del subministrament de travesses i carrils per a la renovació de via de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Denia), entre Teulada i Dénia, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

FGV ha fet efectiva així la compra de 19.000 travesses d’ample mètric monobloc de formigó per import de 1.643.785 euros, IVA inclòs, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari 54E1 grau R260, amb un cost de 1.443.572,77 euros, també amb l’esmentat impost inclòs. Per tant, el pressupost de compra ascendix a 3.087.357,77 euros, IVA inclòs.

La renovació de via d’estos prop de 17 quilòmetres permet millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i comunicacions.

Este material es destinarà a les obres de millora i de renovació de vies en els trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, última fase de renovació de via inclosa en el Pla de Modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant i que executa la Generalitat, a través de FGV .

Actuacions en la Línia 9
 
Dins de les inversions previstes per part de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, per a la modernització d’esta línia, junt amb la renovació de via, estan incloses també l’adequació de ponts, millores en el material mòbil i incorporació de nous trens, la instal·lació de nous equips de seguretat, comunicacions i energia i el projecte de tranviarització de Dénia.

Amb les dites actuacions es pretén aconseguir una renovació i modernització integral de la línia, millorant els serveis que s’oferixen a l’usuari, garantint la regularitat i la qualitat i equiparar esta línia a la resta de la xarxa de FGV a Alacant.

FGV està executant actualment les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, amb una inversió de 14,5 milions d’euros. De manera paral·lela a esta actuació, FGV continua amb els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en el tram Teulada-Dénia, a fi de completar el projecte de modernització.

Mentres continuen les obres en el tram Calp-Dénia i com a conseqüència de la interrupció del servei ferroviari,  FGV oferix transport alternatiu d’autobús que enllaça les poblacions Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia.

La longitud de la Línia 9 és de 50,8 km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant.