Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

El nou contracte permet garantir el subministrament necessari per al funcionament de les explotacions de  Metrovalencia i TRAM’ d’Alacant
L’empresa de la Generalitat s’ha unit en este concurs als metres de Barcelona, Bilbao i Màlaga, els tramvies de Múrcia i Saragossa i ETS

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el subministrament d’energia elèctrica en alta tensió de les explotacions de Metroavlencia i TRAM d’Alacant, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), a l’empresa Gas Natural Comercialitzadora S.A. per un import de 7,7 milions d’euros, IVA inclòs. La prestació d’este servei correspon a l’any 2018, amb possibilitat d’una pròrroga anual.

FGV s’ha unit a altres explotacions de transport espanyoles com Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Metro Bilbao, SA, Euskal Trenbide Sarea / Xarxa Ferroviària Basca (ETS), Metre Màlaga, SA, Tramvies Urbans de Saragossa, SL, i Societat Concessionària Tramvia de Múrcia per a contractar en condicions més favorables.

Entre les set xarxes ferroviàries promotores del concurs públic consumixen uns 500 gigavatios hora (GWh) anuals, per un import estimat de 33,5 milions d’euros, més la tarifa regulada que cada empresa liquida al seu distribuïdor. Este consum equival al de totes les llars d’una població superior a 600.000 habitants.

Un total de nou empreses comercialitzadores del sector elèctric van ser convidades a participar en la licitació, tres de les quals van presentar oferta, sent destacable l’esforç de totes elles per adaptar-se a les necessitats dels contractants. La de Gas Natural Comercialitzadora S.A. ha sigut la triada, per ser la més avantatjosa econòmicament.

La licitació conjunta del subministrament per part d’unes quantes empreses ferroviàries —per sèptim any consecutiu— perseguix l’objectiu d’aconseguir les millors condicions de contractació possibles en cada moment, en el marc dels esforços que realitzen les empreses públiques i concessionàries per a minorar costos i optimitzar recursos.

En esta ocasió, en un context d’alça de preus que podia implicar un augment de costos de l’orde del 15% per a les empreses, l’adjudicació ha pres forma de contracte indexat, en el que el preu s’ajusta segons l’evolució diària i horària del mercat. Així mateix, el contracte conté una clàusula de flexibilitat que permet traslladar-ho a preu fix si les condicions del mercat ho aconsellen.