Transformador en estación subterránea de Metrovalencia

Publicat
Arxivat com Corporatiu.

  • Se substituirà tota la línia elèctrica des de la subestació de Sant Isidre fins a la d’Empalme amb una inversió de 2,7 milions d’euros
  • Els actuals dispositius es van posar en servei en 1988 i han patit el lògic desgast al llarg de més de trenta anys

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat la renovació i millora de les instal·lacions d’alta tensió en les estacions subterrànies de les línies 1 i 2 de Metrovalencia, a fi de modernitzar unes instal·lacions posades en servei en 1988, fa més de trenta anys, i donar així un millor servei a les persones usuàries.

L’empresa pública invertirà 2.782.733,21 euros, IVA inclòs, en uns treballs que plantegen la substitució de tota la línia d’alta tensió existent en aquest tram per un doble anell que partirà des de la subestació de Sant Isidre fins a la subestació d’Empalme, proveint els centres de transformació de Safranar, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Àngel Guimerà, Túria, Campanar, Beniferri i Empalme.

També s’adequarà l’aparellatge (conjunt d’aparells de maniobra, de regulació i control, de mesura, inclosos els accessoris de les canalitzacions elèctriques, utilitzats en les instal·lacions elèctriques) d’alta tensió en les subestacions de Sant Isidre i Empalme.

Així mateix, s’actuarà en els centres de transformació de Safranar, Patraix, Jesús, Plaça Espanya, Túria, Campanar, Beniferri i Empalme, substituint en la comunicat d’alta tensió el grup de cel·les i transformador existents per dos grups de cel·les i dos transformadors, a més de la renovació de tot el sistema de baixa tensió i serveis auxiliars de cada centre de transformació.

Finalment, es duran a terme xicotetes obres i instal·lacions complementàries, necessàries per a concloure el projecte previst. La concessionària que ha obtingut l’adjudicació ha sigut Cobra Instal·lacions i Serveis S.A.