Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • Els nous serveis s’han adjudicat per 18 milions d’euros i comprenen enguany i el pròxim
  •  

    El nou contracte millora les condicions de l’actual en incrementar les hores de vigilància previstes a València i Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat els nous serveis de vigilància i protecció de les xarxes de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

El pressupost del contracte adjudicat a Garda Serveis de Seguretat S. A. ascendeix a 18 milions d’euros i abasta 2023, des d’aquest mateix mes de maig, i 2024. Al seu torn, el contracte inclou una possible pròrroga d’un any.

El contracte es divideix en quatre lots, dels quals dos inclouen la vigilància de complexos, serveis comuns, trens i tramvies del TRAM d´Alacant i Metrovalencia; i altres dos lots corresponen a les línies de metro i de tramvia de Metrovalencia.

A Alacant, respecte al contracte anterior s’ha incrementat el servei de vigilància en el TRAM d’Alacant, incloent-hi la totalitat de la Línia 9 fins a Dénia, en servei des de gener de 2023. També s’han tingut en compte altres necessitats, amb un augment dels serveis de vigilància a realitzar en el conjunt de la xarxa.

A València el nou contracte incorpora la nova Línia 10, i un reforç de vigilància en les instal·lacions d’FGV a València Sud, on se situen les oficines centrals i part dels tallers de Metrovalencia. A més s’ha contemplat un increment de les hores de servei respecte al contracte en vigor, tant en les línies de metro com de tramvia.

Amb aquest servei de vigilància es dona cobertura a totes les línies d’FGV a València i Alacant, tant en estacions subterrànies com en els trams en superfície. A més, es contemplen reforços en esdeveniments i circumstàncies especials.

Entre les labors del personal designat a aquestes tasques dins de li establit en la Llei de Seguretat Privada, estan les de fer complir la normativa interna d’FGV en matèria de seguretat i el que s’estableix en la llei del sector ferroviari; detectar qualsevol circumstància que puga originar una situació d’inseguretat i actuar en conseqüència; i impedir qualsevol fet que redunde en perjudici dels interessos de les persones usuàries, empleats i instal·lacions, sempre amb el suport de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

El nou servei de vigilància inclou com a accions prioritàries, entre altres accions, concedir especial atenció a les persones amb diversitat funcional, i a aquelles persones amb qualsevol problema d’accessibilitat.