Publicat
Arxivat com Material mòbil.

  • El contracte fixa el primer lliurament 24 mesos després de la signatura del contracte i contempla una possible ampliació fins a 12 unitats més
  • Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat a Stadler Rail Valencia S.A.O. la construcció dels primers 16 nous tramvies de la sèrie 4.500 per un valor de 102.011.712 euros, IVA inclòs. L’empresa radicada a Albuixech ha sigut l’única que s’ha presentat al concurs públic.

El contracte contempla la possibilitat d’adquirir fins a altres 12 tramvies més, en dos lots de sis unitats.

Aquesta actuació és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

FGV ha previst que aquests nous vehicles s’incorporen el parc mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb l’objectiu de cobrir les necessitats derivades dels projectes d’ampliació previst en totes dues explotacions amb vista als pròxims anys.

El termini establit per a la fabricació d’aquestes primeres 16 unitats s’ha establit en 32 mesos després de la signatura del contracte i que la primera unitat s’entregue 24 mesos, també a partir de la signatura del contracte.

L’objectiu que es pretén amb aquests nous tramvies és aconseguir la major capacitat possible en un sol vehicle i la major flexibilitat en el trànsit d’accés/descens de viatgers per a optimitzar el recorregut. A més, els vehicles seran plenament accessibles, adaptats a la normativa vigent.

En l’actualitat, FGV compta amb 46 unitats de tramvia en servei en les Línies 4, 6, 8 i 10 de Metrovalencia i 22 vehicles en circulació en les Línies 2, 3, 4, i 5 del TRAM d’Alacant.