Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • Representantes de diferents explotacions espanyoles aborden diferents qüestions relacionades amb la gestió del servei de transport
  • Els assistents han realitzat una visita tècnica a la Línia 10 i a la fàbrica de Stadler a Albuixech

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha acollit en les seues instal·lacions de València Sud la reunió de treball del Grup d’Experts en Operacions Ferroviàries (GEOF) que integra representants de diverses explotacions espanyoles.

Esta trobada ha servit per a abordar qüestions com l’aplicació de nous mitjans per a la construcció i manteniment d’instal·lacions com el sistema BIM (Building Information Modeling), en referència al “Modelatge d’informació de la construcció”; la gestió d’explotacions ferroviàries i tramviàries; la conciliació en els treballs per torns; i l’actuació enfront d’incidències en la circulació.

A la reunió en València han assistit, junt amb els participants de FGV, representants de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Metro Bilbao, Euskotren, Renfe, Metro de Màlaga, Servei Ferroviaris de Mallorca (SFM) i la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols.

En la visita tècnica prèvia, realitzada la vesprada del dijous, els assistents van poder conéixer la situació de les obres de la futura línia 10 de Metrovalencia que unirà el carrer Alacant amb Natzaret.

Després d’esta visita, el grup es va desplaçar fins a la fàbrica de Stadler a Albuixech, per a comprovar l’evolució del projecte i característiques del tren dual (diésel-eléctric) que construïx esta empresa i que s’incorporarà a la xarxa del TRAM d’Alacant al llarg de 2019.