Sustitución de tapicería de asientos en unidad de tren

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Material mòbil, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • L’empresa pública invertirà 413.820 euros, IVA inclòs, a canviar més de 10.000 seients de Metrovalencia i TRAM d’ Alacant
  • La mesura afectarà 62 metros, 44 tramvies i 9 tren-TRAM, ja que els tramvies més antics, a substituir dins de tres anys, ja tenen característiques similars

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà pròximament un procés progressiu de substitució de l’entapissat dels seients de les diferents unitats de material mòbil de Metrovalencia i TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una neteja més eficaç i un millor manteniment d’aquests elements fonamentals dels metros i tramvies.

El material triat per a substituir l’actual recobriment dels seients, polipropilè amb un 25% de fibra de vidre de càrrega, es recull en la normativa ferroviària per aportar major consistència i resistència. Aquest material comptarà amb el seu codi RIC, que identifica de què està fet i quin és el seu reciclatge recomanat.

La finalitat és aconseguir una neteja més eficaç, atés que l’actual tela de recobriment és molt més difícil de tractar. Aquesta circumstància adquireix major importància en l’actualitat per la pandèmia provocada per la Covid-19, quan la neteja és un dels factors més importants en la lluita contra el coronavirus.

A més, un altre avantatge de la substitució és que el manteniment dels seients serà més fàcil de realitzar perquè no caldrà reentapissar, com en l’actualitat, quan s’esquinça la tela.

En total, el canvi afecta a 10.180 seients, desglossats en els 7.504 dels 62 metros que circulen per Metrovalencia, els 1.848 dels 44 tramvies Bombardier que es desplacen tant per la xarxa de València com per la d’Alacant, i els 828 dels 9 tren-TRAM del TRAM d’ Alacant.

En els 25 tramvies Siemens de Metrovalencia no farà falta aquesta substitució, atés que els seus seients ja són d’un material amb característiques similars. Quant als 6 trens duals del TRAM d’ Alacant, les unitats més noves de FGV, tampoc es veuran afectats, de moment, pels canvis, atés que el seu entapissat està acabat d’estrenar.

Quant a la inversió que l’empresa pública realitzarà en aquesta iniciativa, la suma inicial supera els 410.000 euros, IVA inclòs. En aquest sentit, ja s’ha iniciat la tramitació de la licitació del canvi als tren-TRAM d’Alacant i, posteriorment, es llançarà la licitació dels metros i tramvies.

Característiques

Els seients tindran, com en l’actualitat, dos colors per a diferenciar la utilització general i la dels seients reservats. Les peces tindran un disseny ergonòmic, millorant sobretot el disseny pla de les peces de les unitats de metro.

En el cas dels tramvies es millorarà considerablement la facilitat del muntatge i desmuntatge, mentre que per als tren-TRAM se substituirà el seient complet, amb els agafadors, pel mateix model de seient però sense la coberta entapissada.