Semana Europea de la Movilidad

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Durant el cap de setmana participa en la Fira de la Mobilitat de València i a Alacant col·labora en la celebració de la Ciclovía Litoral
  • El pròxim 22 de setembre i amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe Metrovalencia i TRAM d’Alacant oferiran servei gratuït

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) se suma un any més a les iniciatives i activitats programades amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’inicia el 16 i finalitza el dimecres 22 de setembre, Dia Europeu Sense Cotxes.

Aquest pròxim cap de setmana FGV participa en València en la Fira de la Mobilitat (València Mobility Weekend-VMW 2021), organitzada pel consistori municipal i instal·lada en la plaça de l’ajuntament de divendres a diumenge. En aquest espai oferirà informació de la nova Línia 10 així com dels serveis de metro i tramvia.

El diumenge 19 de setembre FGV col·labora en la celebració de la Ciclovía Litoral a Alacant. Amb motiu d’aquesta activitat la Línia 5 del TRAM d’Alacant deixarà de prestar servei entre les 7 i les 14 hores, des de de les parades de Porta de la Mar i Sangueta.

El dimecres 22 de setembre, Metrovalencia i TRAM d’Alacant prestaran servei gratuït de transport durant tot el dia, coincidint amb el Dia Europeu Sense Cotxe.

Al seu torn, des de diferents suports d’FGV es donarà difusió a la campanya ‘*Mou-te amb Impacte Zero’ promoguda per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, així com de les activitats educatives de la campanya ‘Hui Descansa el Cotxe’. que enguany s’organitzen amb el lema “Canta al Só de la Mobilitat Sostenible!” per a estudiants de centres públics i privats d’ensenyament primari en tota la Comunitat.

“Mou-te i cuida el planeta amb Metrovalencia i TRAM d’Alacant”

Com a part de les activitats prevista FGV farà lliurament dels premis de l’I Concurs de Dibuix “Mou-te i cuida el planeta amb Metrovalencia i TRAM d’Alacant”.

El concurs es va llançar el mes de juny passat a la participació dels alumnes i alumnes de 2n i 3r cicle d’Educació Primària que han de reflectir en els seus dibuixos referencies al metr o el tramvia i destacar com l’ús del transport públic evita les emissions de diòxid de carboni al medi ambient i afavoreix un món més sostenible.

FGV ha establit tres premis per a València i Alacant, respectivament, que consisteixen en una bicicleta per a cada guanyador o guanyadora i una bossa amb material promocional. A més, el primer premi optarà a ser la imatge que portarà un tramvia d’FGV amb motiu de la Setmana de la Mobilitat.

Per a l’avaluació dels treballs presentats el jurat, en el qual ha participat la il·lustradora i doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Mar Hernàndez, ha tingut en compte l’originalitat, creativitat i presentació del treball; esforç i acompliment que haja requerit el projecte; el cicle escolar i si és un alumne o alumna d’educació especial.

Els guanyadors per part de Metrovalencia són per aquest ordre Sara Amiryan Peña, 3r de Primària; Sirine Nait-Atmane, 5é de Primària; i Oliver León Coll, 3r de Primària. Els tres premis del TRAM d’Alacant han correspost a Marc Muñoz López, 6é de Primària; *Zoe Estévez Bangnoi, 6é de Primària; i Flor Lombardo Aroca, 3° de Primària.

Col·laboració amb STOP Accidents

També com a part d’aqueixa Setmana de la Mobilitat, STOP Accidents exposarà a partir d’aquesta setmana en l’estació de Bailèn de Metrovalencia l’exposició fotogràfica “Vianant no travesses la teua vida”, resultat del concurs nacional de fotografia del mateix nom.

Es tracta d’imatges inèdites inèdites que reflecteixen situacions de risc o inadequades de vianants, passatgers i/o conductors, així com els perills als quals han d’enfrontar-se quant a mobiliari, senyalitzacions inadequades, barreres arquitectòniques, etc. dins de l’àmbit urbà i interurbà.

Després de Bailèn la mateixa mostra s’instal·larà a l’octubre en l’estació de Mislata de Metrovalencia.