Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • Les actuacions sobre el paviment afecten 28 punts d’encreuament de les Línies 4, 6 i 8 amb la xarxa viària urbana de València
  • El pressupost de licitació d’aquestes obres ascendeix a 771.868,41 euros, IVA inclòs

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat els treballs de pavimentació dels encreuaments de la Línia 4 (Dr. Lluch-Mes del Rosari), 6 (Tossal del Rei-Marítim Serradora) i 8 (Marina Reial-Marítim Serradora) del tramvia a València. El pressupost de licitació d’aquestes actuacions ascendeix a 771.868,41 euros, IVA inclòs.

La xarxa tramviària actual va entrar en servei en 1994 i posteriorment ha viscut diferents ampliacions. El traçat discorre en gran part per la trama urbana de la ciutat de València, per la qual cosa alguns punts d’encreuament acumulen un alt grau de deterioració, provocat amb el continu pas de vehicles i del propi tramvia.

Per això l’empresa pública de la Generalitat ha previst aquest conjunt d’actuacions, dividides en dues fases, per a fer els treballs de reparació i garantir el pas de vehicles en les millors condicions.

En conjunt, està previst actuar sobre la pavimentació de 28 encreuaments tramviaris, dels quals 12 corresponen a una primera fase, entre les parades de Florista i Vicent Zaragozá, i altres 16 a la fase 2, entre les parades de Tarongers i la Marina en Línia 4; entre Alfauir i Tossal del Rei en Línia 6; i entre Francesc Cubells i Marítim Serrería en Línia 8.

Les obres a realitzar per a la seua reparació consisteixen en la demolició del paviment actual, compost per materials diversos com la llamborda, formigó o paviment asfàltic.

En el projecte s’ha previst la renovació de les proteccions del carril, el seu ancoratge a la base de formigó i la reposició dels elements elàstics de protecció enfront de les vibracions del tramvia. Amb aquesta treballs es millorarà les condicions de confort del pas dels tramvies en les zones afectades.

La xarxa tramviària actual compta amb 20 quilòmetres i 43 parades repartides pels municipis de València (32), Burjassot (6) i Paterna (5).