Escalera permanente LGTBI

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Notícies.

  • La tematització es realitza com a mostra de suport i visibilització d’aquest col·lectiu
  • En l’estació de Metrovalencia s’ha situat en l’accés al carrer Xàtiva, al costat de l’IES Lluis Vives i en el TRAM d’Alacant en l’accés a avinguda del General Marvá

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tematitzat dos accessos amb els colors de la bandera arc de Sant Martí LGTBI en les estacions de Xàtiva de Metrovalencia i Luceros en el TRAM d’Alacant.

Es tracta d’una iniciativa que l’empresa pública ja ha realitzat de manera temporal en ocasions anteriors i que ara pretén que siga permanent, com a mostra de suport a totes les persones, siga com siga la seua condició sexual o de gènere.

A València, la instal·lació de la bandera LGTBI s’ha realitzat en l’accés a l’estació de Xàtiva, des del carrer del mateix nom a l’altura de l’IES Lluis Vives. A Alacant la tematització s’ha realitzat en l’accés a l’estació de Luceros des de l’avinguda General Marvá, on es va instal·lar l’any 2017 per iniciativa de la Generalitat Valenciana.

FGV ha sol·licitat a l’empresa encarregada de gestionar els espais publicitaris de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant que aquestes escales es tematicen de manera permanent amb els colors arcs de Sant Martí, per la qual cosa queden fora del circuit comercial de suports.

En el cas de València, coincidint amb la celebració de l’Orgull de 2021, es tematitzaren per primera vegada dues escales d’estacions cèntriques i, a causa del bon acolliment de la iniciativa i després de rebre suggeriments de les persones usuàries, s’ha optat per realitzar una instal·lació permanent a Xàtiva, l’estació més transitada de la xarxa de Metrovalencia.