Ferrocarrils de la Generalitat continua distribuint equips de protecció individual entre la seua plantilla

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM.

  • En Metrovalencia i TRAM d’Alacant s’han repartit uns 1.900 gels individuals, 3.000 màscares i 19.000 guants
  • L’empresa pública continua també amb el reforç dels treballs de neteja i desinfecció en instal•lacions, trens i tramvies

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) continua distribuint els equips de protecció individual entre els seus treballadors i treballadores de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a fer front a la crisi sanitària provocada pels efectes del coronavirus.

L’empresa ha adquirit i repartit entre els seus empleats que continuen acudint al seu lloc de treball hidrogels d’ús individual, màscares, guants i s’ha comprat desinfectant per a complementar les labors de neteja previstes.

Fins hui FGV ha distribuït prop de 1.900 gels i s’està a l’espera de rebre més de 5.000 unitats. Les màscares rebudes ascendeixen a unes 3.000 i està previst rebre en els pròxims dies d’altres 10.000.

Els guants rebuts ascendeixen a 200.000, dels quals ja s’han distribuït 19.000 (9.500 parells) i en els pròxims dies arribaran altres 20.000 per al seu ús a Alacant.

A més s’han adquirit 300 botelles de litre de desinfectant que serveixen per a complementar les accions de neteja que es realitzen des de Manteniment d’Instal•lacions Fixes.

Reforç de la neteja

Juntament amb la distribució d’aquests equips de prevenció, FGV continua amb el reforç dels seus protocols de neteja habituals amb productes desinfectants en les zones de contacte més freqüents per als treballadors i usuaris que es consideren susceptibles de transmissió del COVID-19 per contacte.

FGV neteja diàriament les instal•lacions i el material mòbil, especialment en les zones de major possible contagi, com a màquines expenedores automàtiques, bancs, papereres, màquines de vending o baranes en les estacions; agafadors, polsadors, papereres o comandaments de cabina en les unitats; accessos, portes d’armaris, prestatgeries, taquilles personals, magatzems o baranes en els tallers; i taules, teclats d’ordinadors o baranes d’escales en les oficines.

Seguint les indicacions donades pel Ministeri de Sanitat, s’han substituït els productes de neteja habituals biodegradables pels adequats per a la desinfecció d’aquests elements, aquells que contenen hipoclorit sòdic, que contraresta millor al coronavirus.

Amb la finalitat d’augmentar l’eficàcia en el procediment de desinfecció, FGV ha previst fer tasques d’ozonificació i nebulització de desinfectants en cas de necessitat. Amb el sistema d’ozonificació s’augmenta l’eficàcia i la velocitat de desinfecció en espais confinats, com ara taquilles i despatxos, mentre que amb la nebulització de desinfectants s’augmenta l’eficàcia en espais oberts, com ara andanes i vestíbuls.

A més, la Unitat Militar d’Emergències (UME) també ha realitzat en les últimes setmanes treballs de desinfecció en diferents instal•lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.