Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies.

Un grup de 10 estudiants de la Universitat de Tolouse Jean Jaurès, acompanyats pels seus professors, han visitat les instal·lacions de Metrovalencia com a part del Màster “Transports Mobilité” que estan realitzant.

El director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, els va fer una presentació en la seu social de l’empresa pública, explicant l’evolució històrica de les dos xarxes que explota, Metrovalencia i TRAM d`Alacant, i el distint material mòbil que s’empra en elles, metro, tramvia, tren-TRAM i tren convencional. Així mateix, els va donar a conéixer les característiques pròpies de cada una d’elles i els va oferir diverses dades sobre les mateixes, com el nombre de línies, els tallers existents o el nombre de viatgers que es desplacen cada any.

Els estudiants es van interessar especialment per la mobilitat, les àrees tarifàries i els títols de transport integrats que, per exemple, Metrovalencia té amb EMT i Metrobús, o TRAM d`Alacant amb els autobusos de la zona TAM de l’Ajuntament de la capital.

L’entorn urbà i les transformacions que experimenten les ciutats quan s’implanta un mitjà de transport com el tramvia també va ser objecte de debat ja que, tant en el cas de València com en el d’Alacant, les millores en la matèria han sigut evidents.

El director gerent va fer menció de la situació especial que es produïx en Metrovalencia amb la celebració de les Falles, quan el transport públic ferroviari s’erigix com l’únic mig eficaç de desplaçament davant del tancament de centenars de carrers per a la instal·lació dels monuments.

El grup universitari va realitzar una visita Al Post de Comandament de València Sud, on li ls va facilitar la informació necessària per a comprendre la seua importància i manera de funcionament, tant en la part d’operacions com la de seguretat ciutadana.