Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El certamen, que se celebra a Màlaga del 19 d’octubre al 9 de novembre, ha seleccionat el documental dirigit per Paqui Méndez
  • La producció aquesta protagonitzada per una àmplia representació de treballadores de l’empresa pública que relaten la seua experiència laboral

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), participa en la secció oficial de la Mostra de cinema Dones en Escena de Màlaga, que se celebra del 19 d’octubre al 9 de novembre de 2021.

El documental està protagonitzat per una àmplia representació de treballadores d’FGV que aporten la seua experiència sobre la seua trajectòria laboral i la incorporació de la dona a un sector masculinizado, com el ferroviari, i ha sigut dirigit per Paqui Méndez.

Aquest festival va sorgir l’any 2002 a fi de debatre, a través de la celebració de cineforums, sobre les desigualtats de gènere existents en la societat, reflexionar sobre les causes de les mateixes i les possibles estratègies socials, per a erradicar-les.

Des de l’any 2010, a aquest objectiu de visibilització i sensibilització, s’ha afegit el de donar suport a la presència de les dones en la producció cinematogràfica i el de visibilitzar les produccions audiovisuals realitzades per dones. Per això, es dediquen sessions determinades a la projecció en exclusiva de treballs dirigits, produïts o guionizados per dones.

La projecció de ‘Les xiques no perden el tren’ tindrà lloc de manera presencial al cinema Albéniz de Màlaga la nit del dimarts 19 d’octubre i en línia a través de la plataforma Festhome.

FGV va produir el documental amb motiu de la celebració aquest any del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Al costat de Màlaga el documental ha sigut presentat en el festival Internacional de Cinema de Ponferrada i pròximament es projectarà en els certàmens de Cullera i Sabadell.

Respecte al contingut del curtmetratge, FGV no es fa responsable del contingut de les manifestacions realitzades per les persones intervinents en el curtmetratge, sent aquestes declaracions de l’exclusiva responsabilitat de les persones que les hagen realitzades.