Fent Empresa - Técnicas ferroviarias trabajando en el Puesto de Mando de FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El certamen, que se celebra a Màlaga del 19 d’octubre al 9 de novembre, ha seleccionat el documental dirigit per Paqui Méndez
  • La producció està protagonitzada per una àmplia representació de treballadores de l’empresa pública que relaten la seua experiència laboral

El curtmetratge documental “Les xiques no perden el tren”, produït per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha sigut seleccionat per a participar en la Mostra de cinema Dones en Escena de Màlaga, que se celebrarà del 19 d’octubre al 9 de novembre de 2021.

El documental està protagonitzat per una àmplia representació de treballadores d’FGV que aporten la seua experiència sobre la seua trajectòria laboral i la incorporació de la dona a un sector masculinitzat, com el ferroviari, i ha sigut dirigit per Paqui Méndez.

Aquest festival va sorgir l’any 2002 a fi de debatre, a través de la celebració de cineforums, sobre les desigualtats de gènere existents en la societat, reflexionar sobre les causes de les mateixes i les possibles estratègies socials, per a erradicar-les.

Des de l’any 2010, a aquest objectiu de visibilització i sensibilització, s’ha afegit el de donar suport a la presència de les dones en la producció cinematogràfica, àmbit en el qual existeix una gran bretxa de gènere, aprofitant que cada dia hi ha més dones interessades a desenvolupar la seua carrera professional en aquest camp.

Un dels propòsits d’aquesta mostra és la visibilització de produccions audiovisuals realitzades per dones, i s’aconsegueix dedicant les sessions de nit a la projecció en exclusiva de treballs dirigits, produïts o guionitzats per dones.

La projecció tindrà lloc de manera presencial al cinema Albéniz de Màlaga i en línia a través de la plataforma Festhome. FGV va produir el documental amb motiu de la celebració aquest any del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona.

Respecte al contingut del curtmetratge, FGV no es fa responsable del contingut de les manifestacions realitzades per les persones intervinents en el curtmetratge, sent aquestes declaracions de l’exclusiva responsabilitat de les persones que les hagen realitzades.