Publicat
Arxivat com Corporatiu, Corporativo, Noticias FGV.

  • El descompte per als abonaments i títols multiviatge es prorroga fins al pròxim 31 de gener de 2024 i la gratuïtat per a joves de 30 anys s’amplia fins al 31 de de desembre de 2023
  • Les persones usuàries poden beneficiar-se directament d’aquesta ampliació sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aprovat en la sessió celebrada hui i presidida per la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, les mesures per al foment del transport públic que s’han concretat en l’ampliació de la vigència del descompte del 50% per a abonaments i títols multiviatge, fins al 31 de gener de 2024, i de l’Abonament Jove Temporal Gratuït, fins al 31 de desembre de 2023.

Les persones usuàries poden beneficiar-se de manera directa, sense necessitat de realitzar cap mena de tràmit o procés tècnic, d’aquests descomptes que afecten a TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia, TRAM d’Alacant i autobusos urbans i interurbans, i la vigència dels quals estava prevista fins al pròxim 31 de juliol.

Amb aquesta proposada FGV se suma a les mesures anunciades per la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya per a fer front a l’efecte de la guerra a Ucraïna, en matèria de transport públic.

El descompte per a abonaments i títols multiviatge s’aplica a totes les persones usuàries en la targeta SUMA, TRAM de Castelló, Metrobús, Metrovalencia i TRAM d’Alacant. Aquesta reducció va començar a aplicar-se l’1 de setembre de 2022, amb un 30%, que des de febrer d’enguany s’ha va ampliar al 50%.

L’Abonament Jove Temporal Gratuït, vàlid per a joves de fins a 30 anys, va començar a distribuir-se el 9 d’octubre de 2022, i fins hui ja s’han entregat més de 385.000 abonaments entre València, Alacant i Castelló. Aquest títol és vàlid Metrobús, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT,a si com altres transport urbans i interurbans que es sumen a aquesta mesura.

Totes aquelles joves de fins a 30 anys que no disposen encara d’aquest abonament poden sol·licitar-lo a través de les pàgines webs de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, i en les oficines del TRAM de Castelló.

Descomptes del 50%

La reducció del 50% s’aplica als títols de transport SUMA, que integren per primera vegada, en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València dels serveis de Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia.

Amb aquesta rebaixa els títols SUMA 10 redueixen el seu cost inicial de 8 a 4 euros per a una zona; de 12 a 6 euros en dues zones; i de tres zones de 20 a 10 euros. SUMA mensual passa a costar 14,85 euros per a una zona i 22,5 per a tres.

En Metrovalencia la reducció del 50% s’aplica a tots els títols TuiN i abonaments temporals. En els títols TuiN s’ofereix directament el descompte del 50% sobre l’import carregat i se suma a la resta de reduccions, sent la recàrrega mínima establida de cinc euros.

El descompte addicional s’afig a les reduccions existents per a Tuin Jove, Família Acollidora i Família Nombrosa General i Especial. Els títols mensuals Gent Major i Mobilitat per a tres zones costen 4,85 euros.

Els títols propis multiviatge del TRAM d’Alacant, amb aquest descompte del 50% tenen el següent preu: el Bo 10 d’una zona 4 euros, de dues zones 6 euros, i 8,5 euros de tres zones. El bo 30 d’una zona queda en 11,40 euros, 17,10 euros de dues zones i 28,5 euros per a tres zones.

El títol 24 hores s’ha fixat en 4 euros i els mensuals Gent Major i Mobilitat passen ficar al llit 4,85 euros.

A Castelló, el bo de 10 viatges costa 4,1 euros i el de 30 dies 15 euros.