Consejo de Administración de FGV 16 diciembre 2019

Publicat
Arxivat com Corporativo, Noticias FGV, Notícies.

  • S’ha designat a Emilio Bayarri Roca com a nou director gerent de l’empresa pública
  • S’ha aprovat l’Oferta d’Ocupació Pública de 2019 que comprén 107 places per a Metrovalencia i TRAM d’Alacant

El Consell d’Administració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), presidit per pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha aprovat traslladar l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) la congelació del les tarifes de Metrovalencia en 2020 i incorporar noves mesures per a afavorir l’ús de la xarxa de metro i tramvia. La no pujada de tarifes s’amplia també al TRAM d’Alacant.

L’actualització de les normes tarifàries de Metrovalencia afecta diferents títols propis. Amb l’objectiu d’afavorir l’ús del bitllet senzill, s’ha proposat eliminar l’obligació de validar-ho durant un determinat termini de temps, posterior a la compra, la qual cosa impedeix que puga caducar sense haver sigut utilitzat. Actualment, són d’ús immediat (dos hores de validesa des del moment de la compra).

També s’ha presentat la proposta d’aplicar en qualsevol títol la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), que actualment només s’aplica en el títol TuiN.

Per als usuaris de la tarjeta TuiN personalitzada s’ha acordat l’obtenció de gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum, (es reduïx el límit de 72,80 euros a 63,00 euros, aproximadament un 13,50% menys).

Esta modificació suposa que les persones que es desplacen per tres o més zones, que són les que suporten majors preus, entre les que es troben les que treballen en Aeroport de Manises (única parada situada en zona D per a usuaris d’este títol), obtindran gratuïtat per a viatjar a eixa destinació, a partir d’un menor nivell de consum mensual.

Nou director gerent

El Consell d’Administració ha acordat, en esta mateixa sessió, el nomenament d’Emilio Bayarri Roca com a nou director gerent de l’empresa pública, que assumix el càrrec després de la renúncia presentada, per motius personals, per Juan Andrés Sánchez Jordán que va assumir la gerència de FGV el 21 de juny de 2017 i que es reincorpora novament a Adif.

El conseller Arcadi España ha agraït la labor exercida per Sánchez Jordán en estos més de dos anys, en els que l’empresa publica ha aconseguit un acord per a comptar amb un nou Conveni Col·lectiu; ha avançat en la modernització de la xarxa del TRAM d’Alacant, amb l’obertura del túnel de Serra Grossa i les obres de la Línia 9 (Benidorm-Dénia); i ha aconseguit desenvolupar el projecte i primeres actuacions de la Línia 10 de Metrovalencia.

El nou director gerent és Llicenciat en Economia per la Universitat de València, compta amb 20 anys d’experiència, dels quals 10 en la divisió de serveis d’una empresa multinacional d’energies renovables i set en una empresa del sector de la construcció (pública, privada i internacional).
 
També ha format part de múltiples Comités de Gerència, tant de societats, com d’UTE en grans projectes d’infraestructures. Té experiència en anàlisi, assessorament, elaboració, revisió i seguiment tant de pressupostos com d’inversions i ha treballat de forma autònoma, en entorns internacionals, equips multidisciplinaris, processos de “Due Diligence”, reorganitzacions empresarials, fusió, etc…, dissenyant, desenvolupant i implementant tot tipus de processos, ferramentes i quadros de comandament per a l’anàlisi financera, amb la finalitat de tindre els mecanismes més eficients i eficaços per a la presa de decisions.

Junt amb la designació de Bayarri, s’ha aprovat la designació d’Anaïs Menguzzato García com a directora d’Igualtat, Seguretat, Accessibilitat i Relacions Institucionals de FGV.

Menguzzato és diplomada per la Universitat de València en Treball Social, Atenció i Assessorament a Persones Immigrants i Desenvolupament Local. Fins a la data ha exercit els càrrecs de directora general de l’Institut Valencià de les Dones i regidora de l’Ajuntament de València de Protecció Ciutadana.

Oferta d’Ocupació Pública 2019

El Consell d’Administració ha aprovat l’Oferta d’Ocupació Pública de FGV corresponent a 2019 que ascendeix a 107 places, en distints llocs per a les explotacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, amb una reserva d’un 7% per a persones de diversitat funcional.