Jornada de puertas abiertas en FGV

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El pressupost inicial ascendeix a 7,7 milions d’euros i contempla un període de tres anualitats
  • Els treballs previstos afecten el conjunt d’equips d’estacions, parades i unitats de Metrovalencia i TRAM d’Alacant

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) la licitació del manteniment del Sistema de Peatge de les estacions i unitats de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.
Aquest mateix contracte es divideix en tres lots, a fi d’aconseguir una major concurrència dels possibles licitadors i en funció de la situació geogràfica de les instal·lacions en les quals han de realitzar-se les actuacions de manteniment. El pressupost base de licitació inclou tres anualitats per un import de 7.782.188,35 euros, IVA inclòs.
El lot 1 afecta a les línies del TRAM d’Alacant i a les unitats mòbils adscrites a aquesta mateixa explotació; el lot 2 afecta a la xarxa de Metrovalencia, que ja compta amb equipament de tecnologia INDRA; i el lot 3 també afecta a la part de la xarxa de Metrovalencia, dotada amb equipament i tecnologia SICE.
L’abast dels treballs a què es refereix aquest plec contempla en els seus tres lots el manteniment d’expenedores automàtiques d’estacions i unitats; punts de pas en estacions; validadores embarcades i terminals de venda en taquilles; lectors de targetes per a clients; terminals portàtils del personal d’intervenció; i equipament de comunicacions i de tipus auxiliar.
FGV compta amb 138 estacions i parades i 106 unitats (metros i tramvies) en servei a València, mentre que la xarxa del TRAM d’Alacant disposa de 69 parades i 40 trens i tramvies.
Està previst que el contracte entre en vigor en el moment de la seua signatura per un període de tres anys, amb possibilitat de dues pròrrogues anuals.