Publicat
Arxivat com Notícies.

  • El pressupost inicial d’aquestes dues noves infraestructures supera els 17 milions d’euros, IVA inclòs, i compten amb un termini de 14 mesos
  • Amb aquestes dues actuacions, juntament amb la qual s’emporta cap en el barranc del Quisi a Benissa, es completarà la modernització d’aquesta línia

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació de les obres de construcció dels nous viaductes sobre el riu Algar i del Mascarat de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia).

Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació conjunt de 17.903.430,21 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució inicial de 14 mesos.

Amb aquestes dues obres, juntament amb la qual s’emporta cap en el barranc del Quisi a Benissa i que permet construir una variant paral·lela al pont original, es completarà el procés de modernització d’aquesta línia i en el qual la Generalitat ha invertit més de 150 milions d’euros.

El nou viaducte sobre el riu Algar en el tram Garganes-Cap Negret de la Línia 9 del TRAM d´Alacant, compta amb un pressupost inicial de 9,6 milions d’euros, IVA inclòs.

El nou pont paral·lel a l’actual estarà situat aigües amunt i comptarà amb una nova variant d’uns 505 metres, mentre que el pas actual es condicionarà com a passarel·la per als vianants, al mateix temps que s’urbanitzarà l’entorn de la zona afectada.

L’altra actuació per a substituir l’actual pont del Mascarat, en el tram Olla Altea-Calp de la Línia 9 del TRAM d´Alacant, per un altre nou compta amb un pressupost inicial de 8,2 milions d’euros, IVA inclòs.

Per part seua, les obres del nou viaducte del Quisi i la seua variant, pressupostades en 9,8 milions d’euros, IVA inclòs, es preveu que estiguen finalitzades a l’estiu d’enguany.

Aquestes actuacions, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, són finançades per la Unió Europea.