Renovación línea alta tensión

Publicat
Arxivat com Corporatiu, Noticias FGV, Notícies.

  • El pressupost d’aquesta actuació, dividida en dos lots, ascendeix 31.749.212,01 euros, IVA inclòs
  • Aquesta intervenció afecta a 17,7 quilòmetres i permetrà reparar i renovar els elements degradats dels túnels d’aquestes línies

El Ple del Consell ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a iniciar el procés de licitació de les obres de renovació de via dels trams subterranis de les Línies 3 (Aeroport-Rafelbunyol), 5 (Aeroport-Marítim), 7 (Marítim-Torrent *Avinguda) i 9 (Riba-roja de Túria-Alboraia Peris Aragó) de Metrovalencia.

Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació conjunt de 31.749.212,01 euros, IVA inclòs, i està dividida en dos lots. El primer afecta a les Línies 5 i 7 i compta amb un termini d’execució inicial de sis mesos i el segon correspon a les Línies 3 i 9. El període previst per a la realització d’aquests treballs és de 14 mesos.

L’objecte de l’est contracte és escometre la reparació i renovació dels elements degradats pel pas del temps, l’ús i les condicions adverses de filtracions i humitats en els túnels subterranis d’aquestes línies de la xarxa de Metrovalencia.

En les Línies 5 i 7 s’ha projectat actuar en els 2,7 quilòmetres entre les estacions d’Albereda i Marítim, mentre que en les Línies 3 i 9 els treballs previstos afecten el tram entre Aeroport i Alboraia Peris Aragó, al llarg de 15 quilòmetres i un total de 19 estacions.

FGV ha dividisc aquestes actuacions en dos lots o fases perquè l’afecció al tràfic ferroviari i a les persones usuàries siga la menor possible.

Aquests treballs de renovació de via se sumen als trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia, pressupostats en més de 30 milions d’euros.