Publicat
Arxivat com Notícies, Notícies Metrovalencia.

L’actuació, amb melodies populars de diversos països, es realitzarà a les 19:30 hores en l’estació de Colón

Del 16 de desembre al 6 de gener les instal•lacions de Metrovalencia acolliran cors, exposicions, mercats ambulants solidaris i música en directe

La sala Lametro exhibirà els dibuixos del concurs de Nadal del 23 de desembre al 6 de gener

El Cor FGV, compost per treballadors de l’empresa pública de transports, inicia demà les activitats de Nadal al metro que, fins al 6 de gener, ompliran les instal•lacions de Metrovalencia d’actuacions musicals, exposicions i mercats ambulants solidaris.

L’estació de Colón acollirà a les 19:30 hores les melodies populars del Cor FGV que, en sis idiomes (llatí, francés, macedoni, castellà, anglés i valencià), interpretaran distintes nadales, com “Stella spledens”, “Au vora virginitas”, “CE moys de May”, “Tourdion”, “Verbum car”, “Stho la meua e milo”, “Sacha Nadal”, “Ding dong merrily on high” o “Dolç rossinyol “.

Altres cors que actuaran en Metrovalencia seran el del Col•legi Esclaves Sagrat Cor de Jesús, també en Colón a les 19:30 hores, el dia 19; el cor “Gospel Gloria”, en l’estació de Xàtiva a les 19 hores el dia 23; i el Cor de xiquets i adults de la Unió Musical de Picanya, també el dia 23, a les 17 hores en Colón.

Mercats ambulants solidaris

Els mercats ambulants solidaris, un any més, tindran cabuda en Metrovalencia a l’hora d’ara tan entranyables. D’esta manera, el dia 19 en Colón de 10 a 21 hores, l’Associació de Voluntaris d’Acompanyament Familiar (AVAF) entregarà per un preu simbòlic o la voluntat diversos articles de bijuteria, llibres, joguets, roba, etcètera per a sufragar les activitats dels seus programes de Suport a l’Acolliment Familiar i a Menors i Familiars en Risc d’Exclusió Social.

Així mateix, el dia 20, també en Colón i en horari de 10 a 21 hores, l’associació d’Ajuda, Intercanvi i Desenrotllament (AIDA) col•locarà un punt de venda i informació amb llibres i articles per a recaptar fons destinats al projecte de “Evacuació de xiquets amb cardiopaties de Guinea Bissau”.

Finalment, els dies 22 i 23 de desembre, en Colón i de 10 a 21 hores, la Fundació Mainell organitzarà un mercat ambulant solidari per a recaptar fons per als projectes de cooperació al desenrotllament en què col•labora en països com a República Democràtica del Congo, Índia, Nicaragua i Tailàndia, en el que els usuaris del metro podran adquirir peces d’art i artesania del Congo, Índia i Perú.

A més, el mercat ambulant de Mainell anirà acompanyat per l’exposició de fotografies “Beques per a l’esperança”, amb instantànies de xiquetes de Tailàndia que, gràcies a aquest projecte, poden acudir a l’escola i fugir de la indústria del sexe d’aquest país.

Actuacions musicals

Les actuacions musicals en directe tornen a Metrovalencia per Nadal. En concret, el dia 26, Cicco Tiñone & Beat Boy deixaran en Colón a les 19 hores la seua peculiar visió de la música popular contemporània que no deixa indiferent a ningú. Es tracta d’un duo de versions de grans cançons de tots els temps. Actuen en locals, festes privades i on siga que requerisquen Una bona “tocata”. Veu, guitarra acústica, bateria electrònica i percussió els basta per a recrear temes clau en la història del pop-rock i fer-los arribar a la seua manera.

Per la seua banda, Luka Soriano interpretarà la seua música els dies 22, 23, 25, 27 i 29 en Àngel Guimerà a les 18 h i les jornades del 24, 26, 28 i 30 de desembre a Xàtiva a les 12 h. Ja en 2015, els dies 3, 4 i 5 de gener, farà el propi en Colón a les 12 h.

Exposició de dibuixos en Lametro

La sala Lametro-José Ramón García Antón acollirà, des del 23 de desembre fins al 6 de gener, els dibuixos presentats al concurs Nadal al metro, en horari de dilluns a diumenge de 16:30 a 20:30 hores. Durant aquestes dates, es podran admirar totes les obres presentades, corresponents als intervals d’edats 3-4, 5-6, 7-8, 9-10 i 11-12 anys.