Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia.

  • En este període s’han recarregat més de 16.000 targetes amb este títol  vàlid per als servicis de transport públic de Metrobús, Metrovalencia i EMT
  • El bo de 10 viatges té un preu de 15’50 euros i cada desplaçament permet realitzar un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació

El títol integrat de transport en les zones A i B de l’àrea metropolitana de València denominat Bo Transbord AB, vàlid per a utilitzar de manera combinada els servicis de Metrovalencia, metrobús i EMT, ha superat els 231.000 viatges o desplaçaments en els seus primers sis mesos en funcionament que corresponen a les més de 16.000 targetes recarregades en este període.

Segons les dades registrats per la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que dirigix María José Salvador, l’ús d’este títol, a la venda des del passat 20 de novembre de 2016, ha experimentat una progressiva tendència a l’alça en els seus primers mesos de funcionament.

Les validacions que corresponen als viatges registrats en els distints transports han sigut més nombroses i van en augment, una vegada superada la primera fase d’implantació i coneixement per part dels usuaris, tenint en compte que desembre i gener són mesos amb més dies festius d’allò més habitual i que van influir en la normal implantació d’un nou títol de transport, sent març el mes amb més validacions superant les 50.000.

Per mesos els viatges acumulats, així com les recarregues es distribuïxen de la manera següent: al novembre (des del dia 21 data en què es va començar a distribuir) 2.363 validacions i 591 recarregues; desembre 23.650 validacions i 1.920 recarregues; gener va registrar 35.015 validacions i 2.576 recarregues; febrer 42.943 validacions i 2.871 recàrregues; març 51.464 validacions i 3.266 recarregues; abril 42.933 validacions i 2.710 recarregues.

Les dades de maig s’estan recopilant però segons les primeres estimacions, el 20 de maig s’haurien superat els 231.000 desplaçaments i les 16.000 recarregues, coincidint amb els sis mesos en servici de l’est títol.

L’ús dels servicis de transport a què dóna accés este títol s’ha distribuït de la manera següent: el 38,02% de les validacions corresponen als operadors que presten servici des de metrobús; el 34,55% són d’EMT; i el 27,42% de Metrovalencia.

Característiques del Bono Transbord AB

El preu estipulat per al bo de deu viatges és de 15,50 euros, i permet realitzar un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació. Fins al moment, només existia un Bono Transbord de la zona A de 10 viatges que permetia el transbord sense cost únicament entre la xarxa de Metrovalencia i EMT i que comprenia els municipis de València, Mislata, Tavernes Blanques i Alboraia amb una població total de 891.535 habitants.

La creació d’este bo respon per part de la Generalitat, en col·laboració amb la Diputació de València, a una reivindicació històrica dels municipis afectats i de diverses associacions. Esta actuació no és un fet aïllat dins de la política d’impuls i defensa del transport públic de la Comunitat Valenciana, ja que la Generalitat està treballant per a oferir als ciutadans un sistema integrat des de l’Autoritat de Transport Metropolità de València, que té com a objectiu la planificació conjunta de xarxes i servicis de transport públic.

Amb este nou bo, s’ha ampliat el nombre de ciutadans beneficiats a l’incloure tota la corona B de l’àrea metropolitana de València amb municipis com a Almàssera, Meliana, Vinalesa, Foios, Albalat del Sorells, Albuixech, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Bonrepòs i Mirambell, Rocafort, Alfara del Patriarca, Moncada, Godella, Burjassot, Paterna, Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Torrent, Xirivella, Paiporta, Picanya, Sedaví, Benetússer, Lloc Nou de la Corona, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal Beniparrell i Silla. Es tracta en total d’una població de 583.291 habitants pel que, en global, el Bono Transbord beneficiarà a prop de 1,5 milions de persones.