Portes obertes per la celebració del dia sense cotxe

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • El dissabte 22 el transport públic no va cobrar bitllet als seus usuaris amb motiu de la Setmana de la Mobilitat
  • La iniciativa “Hui descansa el Cotxe” ha comptat amb alumnes de l’ESO, Batxillerat i FP per a promoure mesures de mobilitat sostenible

La jornada de portes abiertas en les xarxes de transporte públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant  celebrada dissabte passat 22 de setembre amb motiu del Dia Europeu sense Cotxe va permetre que cerca de 230.000 viajeros, segons les dades registrats en les primeres estimacions, es desplaçaren de manera gratuïta en estos tres mitjans de transport de titularitat autonòmica.

Esta mesura, impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador, és el colofó a les distintes activitats que la Generalitat ha organitzat emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

En Metrovalencia, van utilitzar els servicis de metro i tramvia según les estimacions realitzes 199.097 viajeros, el que suposa un increment de prop del 80% sobre la mitjana de viatgers del dissabte anterior.

El TRAM d’Alacant va desplaçar 29.015 viajeros, xifra que suposa un increment global del 28,5 por cent respecte al dissabte anterior.

L’objectiu que es perseguix és que els ciutadans comencen a canviar els seus hàbits de mobilitat, que proven a deixar el cotxe a casa un dia i disfruten dels avantatges d’utilitzar el transport públic que, cal recordar, és més segur, més accessible, més còmode i, sobretot, contribuïx a reduir les emissions de CO2, així com el soroll en les ciutats.

La Generalitat ha posat en marxa la campanya #HuiDescansaElCotxe dirigida a més de 200.000 jóvens estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i Formació Professional perquè reflexionen en les aules i en les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat.

Amb esta iniciativa, els jóvens d’entre 14 i 18 anys poden obrir un debat amb els seus professors i familiars emmarcat d’ací a la Setmana Europea de la Mobilitat que s’ha celebrat del 16 al 22 de setembre.

La finalitat d’esta iniciativa és potenciar la reflexió en el cercle familiar o més pròxim dels jóvens per a veure com es desplacen els ciutadans i què es pot fer per a canviar els hàbits poc sostenibles.