Fgv rep el premi d'accessibilitat de l'empresa Ilunion

Publicat
Arxivat com Noticias FGV, Notícies, Notícies Metrovalencia, Notícies TRAM, RSC.

  • L’empresa del Grup Social ONCE destaca de manera específica la realització del Pla d’Accessibilitat Universal
  • El cap de la Unitat d’Accessibilitat, Amparo Correcher, ha arreplegat a Madrid el diploma acreditatiu

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut el reconeixement d’Ilunion Tecnologia i Accessibilitat, pertanyent al Grup Social ONCE, en l’entrega de diplomes de la dita companyia a les empreses, entitats o administracions que han destacat per les seues iniciatives i projectes per a millorar l’accessibilitat universal i l’atenció a les persones amb discapacitat.

A l’acte, que s’ha celebrat a Madrid, han acudit, a banda dels premiats, el director general de Polítiques de Suport a la Discapacitat del Ministeri de Sanitat, Jesús Celada; el director d’Accessibilitat Universal i Estratègia de l’Empresa de la Fundació ONCE, Jesús Hernández; i la directora executiva del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Pilar Villarino.

Per part de FGV, ha acudit el cap de la Unitat d’Accessibilitat, Amparo Correcher, el qual ha arreplegat el diploma acreditatiu de les mesures que l’empresa pública valenciana ha pres per a aconseguir l’accessibilitat i l’autonomia dels ciutadans i, de manera específica, per la realització d’un Pla d’accessibilitat en les estacions de la seua xarxa.

El Pla d’Accessibilitat Universal de FGV, que comprén el període 2017-2023, ha comptat amb les aportacions de tots els col·lectius implicats i el seu objectiu és emmarcar qualsevol acció que ara o en el futur realitze FGV, a fi d’oferir un transport públic universal per a totes les persones.

El pla es basa en els principis d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client. L’objectiu final és aconseguir que el transport públic siga accessible per a tots i en tot el procés del viatge, des del moment que es pensa a viatjar fins que s’abandona l’estació, a través d’una sèrie d’accions dirigides, tant a eliminar barreres físiques, com de comunicació i informació amb tots els col·lectius.

El desenvolupament del pla compta amb la col·laboració de diverses entitats del sector, entre elles les diferents associacions integrades en CERMI Comunitat Valenciana que, al seu torn, formen part d’una Comissió de Seguiment que col·labora amb FGV a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels servicis de transport a València i Alacant.

Amb l’entrega de diplomes, Ilunion Tecnologia i Accessibilitat reconeix el treball realitzat en pro de l’accessibilitat de qualitat i, en conseqüència, de la construcció d’una societat sense barreres.